Уважаеми приятели, миналата година внучката на пастир Васил Зяпков, наранена и възмутена от писанията на г-н Пеев по адрес на нейния дядо, ме помоли да взема отношение към написаното от г-н Пеев, понеже аз добре познавам нейния дядо. Тогава посочих конкретни факти, които излагат г-н Пеев като историк, политик, богослов и пастир. Посъветвах го за две неща – да се извини на тези, които e наскърбил със своите писания. Второто нещо бе да се разграничи от всички, които са били доносници, сътрудници и агенти на Държавна сигурност.

  Една баба учела своите внуци да не говорят лошо за другите защото от всеки човек могат да научат нещо хубаво. Едно от тях я запитало: Бабо, та какво хубаво можем да научим от дявола.”Тя отговорила„ Да се научим да бъдем настойчиви като дявола. Колко пъти той ви кара да вършите зло? Колко пъти той упорито ви нашепва да вършите нещо лошо? Провалил се веднъж, идва втори, трети път.

  Скъпи съработници в Божията нива,
Искам да споделя с вас болката, която нося в сърцето си като виждам състоянието, в което се намираме като църква, на която глава е Господ Исус Христос.

  Здравейте приятели,
на 5 октомври предстои изключително важен избор за страната ни. От това какво правителство ще се сформира след тази дата, зависи бъдещето на България.

  Под това мото на 23-ти август в Бургас се проведе поредният форум на „Заедно за чиста църква”. Бяха изнесени доклади, които имаха за цел да дадат правилна ориентация на младите хора за комунистическото минало.

  23 юни 2013 г.

  Господа управляващи,
  Недоумение буди вашето упорство. Какво искате да покажете? Че сте се покаяли и искате да ви се даде втори шанс? Вашето упорство не показва покаяние.
  Шансът вие го получихте, но не го оправдахте. Вие се провалихте и отпадате от всяко класиране.
  Вие знаете какви са исканията на народа – те са толкова ясни и конкретни – да бъде управляван от народни избраници, а не от провалилите се партии.

  Всеки ден сме свидетели на поредното безумие, което се случва в България. Само за месец бе отменен закона за лустрация на агентите на ДС, променен закона за ДАНС... Всичко това, което се случва днес е резултат от години задкулисни схеми и поредица грешни решения на много хора в страната ни (избиращи и избрани).
  И като християнин, мислейки за това не мога да подмина църквата. Тя, която е призвана да бъде стълб и подпора на истината, старателно и години наред прикриваше агентурното си минало, вместо да бъде стожер на правда и почтеност, което изисква Господ Исус. И когато мръсотията в нея бе извадена явно и на показ, лицемерните водачи започнаха да се оправдават или да се наричат герои.

  Скъпи приятели,

  Днес е исторически момент за България. Свидетели сме на злокобен сценарий срещу страната и народа ни. За това апелираме до всички искрени християни, които обичат България да отделим понеделник, 17 юни да търсим заедно лицето на Бог в пост и молитва.

  „...и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им.“, ІІ Лет. 7:13,14.

  На 30-ти май т.г. в зала „Надежда” на Столичната библиотека бе представена книгата на п-р Ангел Пилев „Пастори агенти на ДС”, чието издаване бе дълго чакано от българската прогресивна общественост.
  В своето експозе, водещата на събитието, д-р Надежда Сталянова, каза, че книгата акцентува върху избора, компромисите, убежденията и характера на пасторите-агенти на ДС. Тя включва 11 документални портрета, подредени хронологично, според датата на вербуване. Книгата разглежда тенденциите и начините на действие на агентурния апарат. Отсъства обвинителният показалец срещу агентите, но посочва отговорността на офицерите на ДС и на държавните ръководители през комунизма. Финалът е отворен, задавайки фундаменталния въпрос „Защо?”.

ПОКАНА

За представянето на книгата на п-р Ангел Пилев „ПАСТОРИ АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ“

  Имам удоволствието да Ви поканя на премиерата на книгата „ПАСТОРИ АГЕНТИ НА ДС”, която ще се състои на 30 май 2013г. от 18,00 ч. в Софийска Градска библиотека, пл. Славейков № 2; зала „Надежда”.
   Тази книга е предизвикателството към християни и църковни общества, защото повдига завесата на съпричастието на Божии служители към Държавна сигурност - репресивния апарат на тоталитарния комунистически режим.

  Когато бях дете, не разбирах значението на словосъчетанията „великден”, „христосвоскресе” и „воистинувоскресе”, защото ги възприемах така, както ги чувах – като слети думи. Не разбирах също какво празнуваха хората на Великден и защо някои ходеха на църква.Едва когато повярвах в Бога, осъзнах истинската същност на празника Възкресение Христово и с какво този ден е велик.

  Не мога да мълча и не трябва да мълча, защото моят Бог казва "Извикай силно, не се щади, издигни гласа си като тръба и изяви на народа Ми беззаконието им и на Якововия дом греховете им". (Исая 58:1)
  Не мога да мълча и не трябва да мълча, когато някои ръководители на църквата се държат като лъже братя и "измамни работници, които се преправят на Христови апостоли. И това не е чудно, защото сам сатана се преправя на светъл ангел. Така че не е голямо нещо ако и неговите служители се преправят на служители на правдата" (2 Кор.11:13-15)

Под това мото на 11.05.2013 г. в Сливен се проведе форум на „Заедно за чиста църква”, посветен на младите хора в църквата.